Hoe kan werken in de zorg leuk blijven, minder zwaar worden en hoe kunnen zorgorganisaties en zorgprofessionals hier voor zorgen?
De zorgsector staat onder druk en heeft hoge verzuimcijfers en personeelstekorten. Dit zorgt voor meer druk en stress onder medewerkers, lange wachtlijsten en mindere kwaliteit van zorg voor de ontvanger van de zorg.
Dat is een kwestie die ons allemaal aangaat. Want vroeg en laat, krijgen we allemaal met zorg te maken. In deze podcast ga ik op zoek naar antwoord op bovenstaande vraag.
Mijn naam is Ronald Huttinga. Ik werkte zelf 20 jaar in de sector zorg en welzijn, als begeleider van diverse doelgroepen in de verstandelijke gehandicaptenzorg en jeugdzorg. Tegenwoordig werk ik als trainer voor zorgmedewerkers en leidinggevenden.
Over Ronald Huttinga
Binnen de zorgsector werkte ik 20 jaar in diverse functies, coördinerend, ambulant, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en in de jeugdzorg. Met name op afdelingen met moeilijk verstaanbaar gedrag, autisme en gehechtheidsproblematiek.
Veerkracht en duurzame inzetbaarheid
Naast mijn werk op de werkvloer volgde ik in deeltijd de studie Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Door mijn ervaringen met de ingewikkeldheid van het vak ben ik begonnen met mijn zoektocht naar gezond werken in de zorg. Enerzijds door anderen hierin te helpen d.m.v. training, anderzijds door op zoek te gaan naar meer antwoorden van andere experts en professionals.
